Основна школа „Јован Јовановић Змај“ понела је титулу лауреата признања „Ђорђе Натошевић“ за школску 2017/2018. годину.

   

У конкуренцији 20 кандидата, школа се нашла међу пет одабраних, који су се у претходном периоду истакли на пољу развоја и унапређења наставе. Како се наводи у образложењу одлуке Комисије за доделу награде, за ОШ „Јован Јовановић Змај“ се са правом може рећи да је школа 21.века.

„Оно што је за неке школе визија за наредне године, ова школа је већ постигла – велики број талентованих и надарених ученика,  учешће и бројна висока постигнућа на разним такмичењима, похвале, признања, дипломе. У школи се једнако посвећује пажња образовним задацима и ваннаставним активностима, уређењу и опремању, стварајући на тај начин школу у коју деца са радошћу долазе и која им пружа осећај задовољства и сигурности “, стоји у саопштењу.

Уз подсећање да се билингвална настава реализује у школи од 2011. године, најављен је и почетак пројекта „Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства“, отварање нових могућности за школу у оквиру предстојећих „Ерасмус плус“ програма и стварање услова за електронско учење преко портала разредне и предметне наставе.

Директор школе Зоран Ђурић захвалио се на додељеном признању које је, како је навео, резултат посвећености и креативности и ученика и свих запослених.

„Циљ нам је свакако да буде што више деце и да ми, на овај начин, будемо водиља и друштва и нашег града и читаве регије за даљу будућност“, истакао је Ђурић.

Признање „Ђорђе Натошевић“ додељује се од 1996. године, на Дан просветних радника, најуспешнијим појединцима и васпитно-образовним установама на територији Покрајине, као награда за немерљив допринос просветној струци и педагошком раду. До сада су уручена 92 признања.