Дечја недеља, чији је мото ове године “Моје је право да живим срећно и здраво”, донела је ученицима низ занимљивих активности.

Понедељак је протекао у знаку израде дрвета дечјих права у сваком одељењу. Ученици 3-4 одељења са учитељицом Лидијом Фокс и наставницом Татјаном Љубишић(џокер и водитељ Форум сцене) су припремили и реализовали играње Форум сцене за ученике од 1 до 4. разреда у сали школе.Сцена је ангажовала ученике након редовних часова и сви су својим решењима помагали у проналажењу начина за превазилажење актуелних проблема у одељенској заједници.

Ива Винковић и карате клуб “Срем” су малишанима представили овај спорт и своје вештине.

У уторак су нам у госте дошли родитељи. Заједно смо играли “Занимљиве географије” и учествовали у квизу. Радионицу о превенцији насиља организовала је Мирјана Чолак.

Среда је била дан посвећен спорту и уметности. Док су се трећаци и четвртаци опробавали у спретности и брзини на полигону спретности, прваци и другаци су уживали у осликавању шкoлског платоа.

У четвртак су старији ђаци држали часове млађима и ставили се у улогу наставника и учитеља. Дан је завршен ревијом јесењих шешира -“Јесењом шеширијадом”. Био је то прави празник за очи.

Последњи дан Дечје недеље протекао је весело и свечано. Ученици трећих разреда су са својим учитељицама припремили пригодну приредбу за ђаке прваке, поводом њиховог пријема у Дечји савез. Тог дана Љиљана Дудић је одржала психолошку радионицу за ученике од другог до четвртог разреда под називом “Ко ми пружа подршку”.

Током целе недеље трајала је хуманитарна акција “Деца деци”,  као и “Берза књига”-поклон књига школској библиотеци.