ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ПОДРУЧНОЈ ШКОЛИ У ШАШИНЦИМА

Крајем септембра месеца 2021. године састављен је план активности за овогодишње обележавање Дечје недеље у подручној школи у Шашинцима под мотом ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ и све активности су у потпуности и успешно реализоване.

            Ученицима 5. разреда је организован математички квиз, слушање музике на немачком језику, певање српских лирских песама уз музичку пратњу, такмичење у шаху.

Ученици 6. разреда су проналазили правописне грешке на интернету и у свакодневном окружењу и правили презентације. Организовано је и такмичење из историје, прављење маски од картонских тањира са наставницом немачког језика, квизови и музика на немачком језику, такмичење у шаху, изведени су једноставни огледи из физике, играла се занимљива географија, еко – квиз из биологије, обновило се знање из енглеског језика. Ученици 6. разреда су учествовали и у математичком пројекту „Целим бројевима кроз векове“.

Ученици 7. разреда су уживали у квизу „Откривамо писце дела“, Кахут математичком квизу, предавању из хемије „Утицај енергетских пића на развој детета“, прављењу плаката о годишњим добима на немачком језику, такмичењу у шаху, предавању из информатике и рачунарства на тему „Друштвене мреже“ (упутство за коришћење за баке и деке), еко – квизу из биологије, занимљивој географији, огледима из физике, игрицама из енглеског језика.

Ученици 8. разреда су правили плакате о Вуку Стефановићу Караџићу и учествовали у квизу о Вуковом животу и раду. Организован је и математички квиз, предавање из хемије, погађање загонетних личности из немачког језика, вешала, слушање музике, такмичење у шаху, предавање из информатике о правилној и безбедној употреби друштвених мрежа, еко – квиз, занимљива географија, игрице из енглеског језика, предавање из историје „Положај деце кроз историју“.

У холу школе уприличена је и изложба ученичких ликовних и литерарних радова на тему овогодишњег мотоа.

У току Дечије недеље организована је и Недеља школског спорта и то из одбојке и куглања. Такође, ученицима виших разреда је организовано и предавање на тему „Појам здравља“ као резултат развијања међупредметних компетенција.