Ове године Дан школе смо прославили низом активности, са акцентом на културу и књижевност, али нису изостали ни спорт и забава.

Првога дана, у среду 21.11.2018. ученици нижих разреда су израдили и изложили ликовне радове и разгледнице на тему “Мој град”.

У одељењским заједницама су одржани турнири у кликерању и игрању школица.

Другога дана је одржана презентација гимнастичке секције и вештина наших гимнастичарки.

Припремљење су и изложбе старих предмета, новца, оружја, оруђа, накита и вајарских радова. За ову прилику издвајамо нешто другачију изложбу старих предмета коју су припремили ученици III 4. Можете је погледати на овом линку: Изложба старих предмета

Четвртаци су одмерили снаге у познавању историје нашег града у квизу “Мој град у доба Римског царства”. Овога пута најбоље су се показали ученици IV 3 и освојили прво место, док су ученици IV 1 и IV 4 делили друго место.

Трећи дан, петак, био је посвећен годишњици изласка “Српског рјечника” Вука Стефановића Караџића. Ученици су израдили речнике у којима су забележили старе речи  и њихово значење.

Дан је завршен ревијом “Костими Римског доба”, те су се нашом школом у свечаним одорама прошетале грађанке и грађани Сирмијума, војници, али, верујте, и понеки цезар.