Међународни дан породице, 15. мај, Змајева школа обележиће ове године заједно са Градском управом за образовање, Друштвом физичара Србије – подружница Срем и Департманом за физику Природно-математичког факултета у Новом Саду, а под слоганом “Породица у дигиталном свету”.

Простор школе биће подељен у неколико целина, са активностима и радионицама у којима ће моћи да учествују сви посетиоци, без обзира на старосну доб, а потом ће имати прилику да уживају у истраживању свемира путем телескопа, који ће бити постављени на отвореном.

Идеја је да се овом манифестацијом укаже на предности имплементирања дигиталних извора и алата у функцију породице тако да она буде отворенија за нова знања, али и да се, истовремено, унутар те породице негује заједништво и узајамно поштовање ван дигиталног света и, још једном, скрене пажња на замке које нам доноси непрегледна могућност избора.

Са каквим све проблемима се суочава породица савременог доба најбоље илуструје и представа “Нојева фарма”, која ће такође бити део ове манифестације.

Програм почиње у понедељак, 15. маја 2023. године, у 18 часова и 30 минута, по сатници :

Дан породице обележава се у свету већ три деценије, са циљем да се укаже на значај породице као целине и основе за развој сваког појединца, па и читавог друштва.