У Основној школи „Јован Јовановић Змај“ Сремска Митровица, 11. фебруара 2020. године, обележен је светски Дан безбедног интернета под овогодишњим слоганом ове међународне манифестације „Заједно за бољи интернет“. Дан безбедног интернета установљен је 2004.године и обележава се под покровитељством Insafe мреже  у 140 земаља широм света. 

Ученички парламент, у сарадњи са школским педагогом, осмислио је и организовао више активности у нашој школи.   Материјал са „жабицама“ на којима су исписана ПРАВИЛА за сигурно коришћење интернета које су парламентарци делили млађим ученицима од првог до четвртог разреда,  да би кроз игру научили да правилно поступају .

Ученици  су се на часовима Информатикр укључили у online КВИЗ ЗНАЊА (Укључи вијуге на нету!) и проверавали знање о интернету, о исправном понашању и потенцијалним опасностима .

За ученике, представнике сваког одељења  од петог до осмог разреда реализоване су ПП ПРЕЗЕНТАЦИЈА и предавања на тему „Пет правила, како креирати јаку и безбедну лозинку“. За представнике свих одељења у школи организован је Форум театар на тему Електронског насиља. Представници свих одељења добили су задатак да у својим одељенским заједницама одрже ПП ПРЕЗЕНТАЦИЈу и предавање на тему „Пет правила, како креирати јаку и безбедну лозинку“, и о томе сачине извештај, који ће послати Тиму за заштиту ученика.