Град Сремска Митровица у новембру обележава значајне датуме новије историје, славећи и промовишући добро и награђујући најистакнутије.

„Новембарска награда“ за изузетан допринос области образовања додељена је Бранислави Блајваз, нашој наставници физике. Бранислава Блајваз је аутор и координатор многобројних пројеката у области обрзовања, као ментор добитник је 19 награда на Државном такмичењу из физике, 12 Светосавских повеља, 2 награде Фонда „Таленти“ и награде за Најбољу методичку иновацију. Председник је Подружнице Срем, Друштва физичара Србије, саветник сарадик у Школској управи Нови Сад, сарадик Завода за унапређење квалитета образовања и васпитања и многобројних институција које се баве унапређењем образовања у нашој земљи.

„Плакета града“ је додељена кошаркашкој екипи 3×3 коју чине Ања Бојковић, Ирина Андријашевић, Николина Поповић и Теодора Милошевић, на челу са тренером Дејаном Козељцем. Кошаркашка екипа је на Школској олимпијади у Бразилу освојила треће место.

„Новембарска награда“ и „Плакета града“ се  додељује као израз захвалости Града према онима који својим ангажовањем чине значајне промене које доприносе развоју заједнице. Награда се додељује за допринос у области привреде, образовања, здравства, науке, културе, спорта и афирмације града.

Овогодишња додела признања симболично је организована у позоришту „Добрица Милутиновић“, на Дан Светог Димитрија, као последња свечаност пре реконструкције позоришта. Пристутнима се обратила градоначелица Светлана Милановић, а дипломе и плакете најуспешнијима је уручио председник Скупштине града.