Прве отвoрене Балканске школске карате игре   у конкуренцији ученика основних и средњих школа одржавају се од 10. до 12. новембра 2017. године у Новом Саду.

У питању је међународно такмичење, а такмичари су дошли из следећих земаља: (1) Босне и Херцеговине, (2) Бугарске, (3) Хрватске, (4) Македоније, (5) Мађарске, (6) Црне  Горе, (7) Румуније, (8) Словеније и (9) Србије .

Од 9 чланова репрезентације, 2 девојчице су из Сремске Митровице: Миона Мурић и Андреа Аничић и то  свакако служи на понос нашем граду, а искрено верујемо да ће следеће године са овог такмичења да се врате окићене медаљама. Ове године им је недостајало и мало спортске среће па су се њих две на првом кораку супротставиле једна другој.

Оно чиме се ми посебно поносимо је Миона Мурић,  ученица првог разреда наше школе, која је најмлађа репрезентативка Србије не играма! Миона је са својих 7 година већ државна првакиња у категорији Ц класа, полетарке, апсолутни ниво.

Свакако, није једина Змајевка која носи медаље око врата, али поносимо се и чињеницом да је тренира, ни мање, ни више већ још једна Змајевка, наша некадашња  ученица – Ива Винковић!

Велика је ствар бити члан репрезентације Србије, зато им упућујемо честитке и сигурни смо да ће овогодишње учешће да их мотивише на још бољи рад у наредним данима!

Честитамо Миони, Андреи и Иви!